четвер, 29 листопада 2007 11:35

За викраденого в Туреччині християнського священика вимагають 300 тисяч євро

Викрадачі християнського священика в Туреччині вимагають 300 тисяч євро за його звільнення. 49-річний Даніель Савджі, священнослужитель сірійської християнської Церкви, що проживає в турецькій провінції Мардін, був викрадений напередодні двома невідомими. Слідство встановило, що Савджі їхав на автомашині додому, по дорозі був зупинений і схоплений зловмисниками. Вони посадили його в свою машину і відвезли в невідомому напрямі.

Викрадачі подзвонили в храм при монастирі Дейрюльзахфаран, де служив отець Даніель, і зажадали 300 тисяч євро як викуп. У випадку, якщо гроші не будуть виплачені, злочинці загрожують убити священика.

На даний час поліція проводить розслідування інциденту.

Знайдено автомобіль Савджі, проводиться розшук викрадачів, пошук можливих свідків події і опитування знайомих священика.

Це не перший інцидент, пов"язаний з християнськими священнослужителями в Туреччині. У лютому минулого року фанатик застрелив у місті Трабзон на півночі країни італійського католицького священика Андреа Санторо. Навесні цього року екстремісти напали зі зброєю в руках на християнське видавництво в провінції Малатья, що випускало Біблії та іншу релігійну місіонерську літературу. Загинули три працівника видавництва, зокрема громадянин Німеччини.

Турецька влада різко засудила ці події, назвавши дії зловмисників неприпустимими, повідомляє ИТАР-ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «За викраденого в Туреччині християнського священика вимагають 300 тисяч євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути