четвер, 01 липня 2021 16:00

Європа схвалить Covishield. Назвали дату

Європа схвалить Covishield. Назвали дату
Serum Institute of India подав заявку до ЕМА через партнерів, які виробляють AstraZeneca, ще місяць тому. Фото: pixabay.com

Європейська агенція з лікарських засобів (ЕМА) може схвалити Covid-вакцину Covishield до кінця липня. Це дозволить щепленим нею туристам в'їжджати до ЄС.

Індійський Serum Institute подав заявку до ЕМА через партнерів-виробників AstraZeneca ще місяць тому. Утім, схвалення потребує часу, повідомив гендиректор інституту Адар Пунавалла.

"Ми впевнені, що за місяць регулятор схвалить Covishield. Вакцина базується на AstraZeneca. Наші продукти значною мірою ідентичні. Covishield схвалили британське Агентство з регулювання лікарських засобів та медичних товарів, а також ВООЗ. Отже, це лише питання часу. Ніщо цьому не перешкодить", - заявив він на India Global Forum 2021.

Жителі Індії, вакциновані AstraZeneca від Serum Insitute, мають проблеми з поїздками до ЄС. У відповідь на таку політику Євросоюзу Індія розглядає варіант не визнавати паспорти вакцинації туристів із ЄС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кіпр спрощує в'їзд для щеплених українців, але є винятки

З 1 липня програма паспортів вакцинації ЄС дає змогу людям вільно переміщатися всередині блоку, якщо вони вакциновані однією з чотирьох вакцин західного виробництва. Хоча AstraZeneca й належить до вакцин, які визнали в ЄС, це не поширюється на індійську версію Covishield. Люди, які отримали щеплення вакциною AstraZeneca, випущеної індійським Serum Insitute, мають проблеми з поїздками до ЄС. МЗС Індії порушило питання про невизнання Covishield Європейським агентством із лікарських засобів. Хоча Covishield виготовляють за аналогічною Vaxzevria технологією, препарат не має дозволу на продаж у ЄС.

Зараз ви читаєте новину «Європа схвалить Covishield. Назвали дату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути