вівторок, 29 червня 2021 10:34

Кіпр спрощує в'їзд для щеплених українців, але є винятки

Кіпр спрощує в'їзд для щеплених українців, але є винятки
Послаблення правил в'їзду не торкнеться тих громадян, що отримали щеплення китайською вакциною CoronaVac. Фото: pixabay.com

На Кіпрі з 1 липня не вимагатимуть негативний результат Covid-тесту від щеплених мандрівників з України.

Однак визнаватимуть не всі вакцини, що використовують в Україні, ідеться в повідомленні посольства Кіпру. Зокрема, країна не визнає вакцину СoronaVac, а позиція щодо препарату Covishield потребує уточнення.

"Вакциновані пасажири, які мають дійсний сертифікат про вакцинацію, незалежно від їхнього громадянства звільняються від зобов'язань щодо лабораторного тесту та самоізоляції за дотримання таких умов:

- мають дійсний сертифікат про вакцинацію, виданий Україною;

- мають щеплення однією з вакцин, затверджених Європейським агентством із лікарських засобів (Pfizer/BioNTech, AstraZeneca, Moderna, Janssen), або вакцинами "Спутник V" чи Sinopharm станом на 21 травня, і завершили схему вакцинації", - зазначають у посольстві.

З повідомлення посольства не очевидно, чи йдеться про дотримання обох умов одночасно. Водночас спеціальний портал для реєстрації вакцинованих туристів для гостей з України дає перелік лише із зазначених вакцин. Тож послаблення правил в'їзду не торкнеться тих громадян, що отримали щеплення китайською вакциною CoronaVac.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вакцинованих Covishield не пускають у ЄС

У світі діагностували понад 399 тис. нових випадків Covid-19. Найбільше хворих виявили в Індії, Колумбії та Бразилії. За добовою смертністю в Європі лідирують Росія, Франція та Німеччина. За кількістю нових хворих Україна посіла 72-ге місце у світовому рейтингу й 12-те поміж країн Європи.

За останню добу в Україні виявили 182 нових хворих на коронавірус - найменше з початку року. З них дітей – 10, медпрацівників – 3. Загалом від початку епідемії в країні Covid-19 підхопили 2 234 463 українці. Померли 52 300 пацієнтів, із них 5 – за останню добу. Одужали 2 164 374 особи, за останню добу – 582.

Зараз ви читаєте новину «Кіпр спрощує в'їзд для щеплених українців, але є винятки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути