пʼятниця, 03 грудня 2010 10:31

Wikileaks: Медведєв - не більше, ніж склянка на столі

Wikileaks: Медведєв - не більше, ніж склянка на столі

Скандальний сайт Wikileaks напередодні опублікував дані про розстановку політичних сил у Російській Федерації.

Як пише газета "Комерсант", в серпні 2008 року посол США в Росії Джон Байерлі передав зневажливе висловлювання якоїсь людини, ім'я якої редактори WikiLeaks замінили хрестиками, з приводу особистості нового російського президента: "Медведєв - ніхто в російській політиці, не більше ніж ручка в чиїйсь кишені або склянка на столі".

Американські дипломати, намагаючись встановити дійсну розстановку сил у російській політиці, розмовляли з великим колом осіб. Від Бориса Нємцова і колишнього заступника голови президентської адміністрації Сергія Звєрєва до Патріарха Кирила.

У березні минулого року Байерлі писав про те, що "під тиском економічної кризи Путін починає втрачати частину своєї тефлонової броні, принаймні, в очах еліти".

У лютому 2010 року Байерлі знову торкнувся проблеми взаємовідносин в тандемі. Переказав "свіжий московський анекдот": "Медведєв сідає в новий автомобіль на водійське місце, обстежує салон, приладову панель, педалі, оглядає все навколо, але керма не знаходить. Повертається до Путіна і питає: "Володимире Володимировичу, а бублик-то де?" Путін дістає з кишені пульт дистанційного керування і відповідає: "А рулити буду я!"

Як підкреслює посол,  багато російських політологів сходяться на думці, що, незалежно від того, хто стане президентом в 2012 році, шлях до президентського крісла, як і раніше, починається з кабінету Путіна. Як робить висновок дипломат, особливості особистих стосунків президента і прем'єра, відсутність партійної бази у Медведєва і невелика кількість чиновників, що підтримують його, обмежують можливості його переобрання без схвалення з боку прем'єра.

Байерлі також висловив думку, що нинішня модель управління в тандемі не збережеться надовго, тому що очевидно лідируюче становище Путіна. На думку посла, поки не можна говорити, що повернення в Кремль Путіна неминуче. Однак при збереженні нинішнього стану речей саме Путін буде визначати, хто стане наступним президентом. З цієї причини, вважає Байерлі, американській стороні потрібно продовжувати активно працювати з прем'єром з урахуванням того, що він незабаром повернеться в Кремль.

Раніше Gazeta.ua повідомляла, що Wikileaks опублікував дані й про українських политків.

Зараз ви читаєте новину «Wikileaks: Медведєв - не більше, ніж склянка на столі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути