Ексклюзиви
вівторок, 26 жовтня 2010 10:13

WikiLeaks збирається опублікувати компромат на Росію

WikiLeaks збирається опублікувати компромат на Росію

Інтернет-ресурс WikiLeaks, що викликав міжнародний резонанс публікацією секретних матеріалів про військових кампаніях США в Афганістані та Іраку, має намір перейти на збір і публікацію інформації по інших регіонах.

В подальшому WikiLeaks зосередить свої зусилля на Росії та Китаї, Як пише "КомерсантЪ".

Про нові інтереси сайту розповів представник ресурсу Крістін Храфнсон. За його словами, найближчим часом WikiLeaks опублікує ще 15 тисяч матеріалів про війну в Афганістані, після чого займеться збором і оприлюдненням таємних і компрометуючих даних про Росію та Китай.

Храфнсон зазначив, що "російські читачі дізнаються багато нового про свою країну".

Представник WikiLeaks також повідомив, що Китай "вже відреагував". Що саме мав на увазі Храфнсон, не уточнюється. Проте відомо, що китайські дисиденти планують запустити сайт з викривальної інформацією про порушення прав людини в цій країні.

Чи є в сайту будь-які матеріали про Росію вже зараз, в WikiLeaks не повідомили. Тим часом ще при запуску WikiLeaks його засновник Джуліан Ассанж писав потенційним інвесторам, що головною метою ресурсу стануть "деспотичні режими Росії, Китаю та Центральної Азії".

WikiLeaks, запущений в 2006 році, привернув увагу громадськості в липні 2010 року, коли ресурс опублікував 77 тисяч секретних польових зведень про війну США в Афганістані.

У жовтні на сайті з'явилося майже 400 тисяч документів, пов'язаних з війною в Іраку. Серед матеріалів "іракського досьє" WikiLeaks, опублікованого 22 жовтня, були відомості про те, що більшість випадків застосування насильства до затриманих ігнорувалися американським командуванням або не розслідувалися.

Публікація секретних матеріалів викликала критику з боку влади США. У той же час міжнародне співтовариство закликало розслідувати згадані в досьє події та притягнути до відповідальності людей, замішаних в них.

Зараз ви читаєте новину «WikiLeaks збирається опублікувати компромат на Росію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути