вівторок, 06 квітня 2010 11:22

Американські пілоти зі сміхом розстріляли мирних жителів в Іраку

Американські пілоти зі сміхом розстріляли мирних жителів в Іраку

В Інтернеті з'явився відеозапис, який загрожує скандалом американському Міністерству оборони. Сайт WikiLeaks опублікував відеоролик, на якому вертоліт ВПС США обстрілює мирних жителів у Багдаді.

На записі видно, як пілоти стежать за групою приблизно з восьми осіб на вулиці Багдаду, яких льотчики прийняли за бойовиків. Один з пілотів стверджує, що вони озброєні автоматами і гранатометами.

Тим часом, як відзначає The Guardian, у кадрі видно фотографа агентства Reuters з відеокамерою і водія цього ж агентства, який розмовляє по мобільному телефону. Всі люди стоять спокійно. Проте вертоліт відкрив вогонь.

Інцидент стався в липні 2007 року, в результаті обстрілу загинули 12 осіб, у тому числі двоє журналістів.

"Ха-ха-ха. Я підстрелив їх", - кричить один американський пілот. Інший відповідає: "О, так, подивіться на мертвих виродків". Після цього вертольоти також обстрілюють мікроавтобус, який під'їхав, щоб забрати поранених.

У мікроавтобусі, як з'ясувалося, перебували двоє дітей, які отримали важкі поранення. Проте американський екіпаж звинуватив у цьому самих іракців.

Ха-ха-ха. Я підстрелив їх

"Ну, це їх вина, що вони залучають дітей до бою", - заявляє один з членів екіпажу. "Точно", - відповідає інший.

"Така війна, яку нікому з нас не показують. У людей стріляють зі зброї, яка призначені для БТР, а пілоти ведуть себе так, ніби грають в комп'ютерну гру", - заявив власник WikiLeaks Джуліан Ассандж.

Тим часом керівництво Reuters після інциденту просило військових опублікувати кадри трагедії, але Пентагон відповів відмовою.

Спочатку військові США заявили, що всі убиті були повстанцями. Потім Пентагон стверджував, що пілоти відреагували на активне протистояння. Тим часом свідки тих подій стверджували, що в районі не було бойовиків і ніхто із загиблих не мав при собі зброї.

Сайт обіцяє, що незабаром випустить ще один такий ж відеозапис загибелі мирних жителів в результаті дій американських військових в Афганістані.

NEWSru

Зараз ви читаєте новину «Американські пілоти зі сміхом розстріляли мирних жителів в Іраку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути