вівторок, 26 лютого 2008 12:44

Вживання мінеральної води прискорює схуднення

Мінеральну воду як лікувальний і профілактичний засіб використовують вже більше двох тисячоліть. Її вживання завжди було взаємопов"язане з ефективною лікувальною дієтотерапією.

На жаль, сьогодні дуже важко знайти такі натуральні напої. Більшість так званих лікувальних вод наповнені харчовими фарбниками й ароматизаторами у вигляді есенцій синтетичних запашних речовин. Дієтологи не вважають такі напої корисними для здоров"я. Існує також думка, що солодка газована вода може стати причиною ожиріння, і як наслідок викликати низку захворювань.

Фахівці також відзначили, що ефект від питного лікування мінералкою залежить не тільки від правильного вибору води, але й від правил її прийому, температури та інших чинників. Тому лікування слід проводити тільки за призначенням лікаря, у суворій відповідності до його вказівок. У разі відсутності призначеної лікарем мінеральної води її можна замінити іншою, близькою до неї за хімічним складом і дією, обов"язково дотримуючи наказаний лікарем порядок її прийому.

Наприклад, при виразковій хворобі шлунку і дванадцятипалої кишки, а також хронічному гастриті з підвищеною кислотністю лікар може порекомендувати гідрокарбонатні натрієві води (їх називають також лужними): боржомі, наприклад, а також гідрокарбонатні сульфатні води.

Курс лікування лужними водами сприяє відновленню фізіологічних механізмів, а також прискорює евакуацію їжі зі шлунку, надає протизапальну дію. При цьому вживання лужних мінеральних вод рекомендується починати з невеликих кількостей в теплому вигляді.

До того ж, мінеральні води покращують мікроциркуляцію крові в шлунку, печінці, кишечнику, стимулюють виділення жовчі, а також панкреатичної секреції. Їх застосування зменшує тканинну гіпоксію, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Вживання мінеральної води прискорює схуднення ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути