субота, 08 грудня 2007 11:25

ВООЗ: пташиний грип може передаватися від людини до людини

Експерти Всесвітньої організації охорони здоров"я (ВООЗ) припускають, що пташиний грип вже може передаватися від людини до людини.

Учені прийшли до такого висновку після того, як в китайській провінції Цзянсу на сході країни пташиним грипом заразилися двоє членів однієї сім"ї. Спочатку захворів 24-річний чоловік, який помер 2 грудня. Услід за ним захворів його батько.

Представник ВООЗ заявив, що випадки, коли вірус пташиного грипу передавався від людини до людини, вкрай рідкісні. Всього зареєстровано три таких випадки: в Індонезії, Камбоджі і В"єтнамі. Зазвичай грип передається між птахами, а людина ризикує захворіти, з"ївши заражене м"ясо. Проте учені побоюються мутації вірусу і появи штаму, який передаватиметься від людини до людини.

Вперше пташиний грип у людини був виявлений в 2003 році і був викликаний вірусом H5N1, що охопив до теперішнього часу 60 країн, зокрема В"єтнам, Китай, Індонезію, Камбоджу, Таїланд.

З початку 2003 року, за даними ВООЗ, пташиним грипом у світі захворіли 328 чоловік, з них 200 померли. Найбільше число летальних випадків зафіксоване в Індонезії - 91 людина, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «ВООЗ: пташиний грип може передаватися від людини до людини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути