понеділок, 18 жовтня 2010 20:17

Вінницький правозахисник розповів про подробиці обшуку в його офісі

Вінницький правозахисник розповів про подробиці обшуку в його офісі
18 жовтня о 13.00 координатор Вінницької правозахисної групи Дмитро Гройсман зібрав прес-конференцію. 15 жовтня у його квартирі та офісі проводили обшук на підставі звинувачень у розповсюдженні порнопродукції.

Правозахисник розповів про подробиці обшуку.

"Провели обшук у моїй квартирі, перевернули все з ніг на голову. Санкцію отримали ще 22 вересня, а пришли через три тижні. На проведення обшуку в офісі, що знаходиться поруч з квартирою, санкції не було. Запросили хазяйку квартири, в якої ми орендуємо приміщення. Зафіксували письмово її дозвіл на огляд офісу. Вона попередила, що все майно в офісі належить правозахисній організації. Але тільки-но правоохоронці зайшли, почали відключати системники. І виносити всю техніку та документацію. На зауваження, що не мають права цього робити, сказали, що їм щось там видається підозрілим", - сказав він.

Як зазначив Д.Гройсман, слідчого, який мав бути присутнім під час обшуку, не було. Він доручив цю справу абсолютно необізнаним слідчим по торгівлі людьми, а не по кіберпорушенням.

"Зразу кинулося у вічі, що шукали зовсім не порнографію. Їм була потрібна база даних по біженцях, з якими ми працюємо. А порнографією вони назвали дві листівки, які я привіз з Німеччини. Ця продукція направлена на боротьбу зі СНІДом. Там схематично зображено, які ризики чекають на людину при анальному та оральному сексі. Принаймні, міліціонери вивчать їх і будуть застосовувати в житті", - повідомив правозахисник.

"Якщо на мене все ж заведуть справу, то це буде другий прецедент. Перший був у Бершадському районі. Кум прийшов до кумів, випивали. Кума не хотіла, щоб чоловік пив. Мовляв, втратиш чоловічі здібності. А він взяв, і показав, що не втратив. А кум зняв це на телефон. А тоді друзям показав. А ті жінці сказали. Вона - у міліцію - так і так. Ось і завели кримінальну справу, телефон вилучили. Осудили умовно і штраф виписали".

Д.Гройсман розповів, що правоохоронці ще раніше цікавилися базою даних по сомалійським біженцям.

"Цікавив правоохоронців відеархів сомалійських біженців. Там вони розказують, як вони потрапили сюди. За скільки і кому платили. З міліції вже був запит щодо цих справ, але ми відмовили. То вони пішли шляхом бандитизму. Просто викрали".

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Вінницький правозахисник розповів про подробиці обшуку в його офісі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути