понеділок, 09 липня 2007 18:12

Військовий аеродром продали за 30000 грн на Одещині

Прокуратура Одеської області 6 липня порушила кримінальну справу за фактом незаконного продажу об"єктів Болградського військового аеродрому. Про це повідомив представник прокуратури.

За його словами, у травні 2007 року державна виконавча служба Малиновського районного управління юстиції (Одеса) провела аукціон, на якому, згідно з виконавчими документами, проданий у вигляді будівельних матеріалів цивільний аеропорт Болград.

За словами представника, цей аеропорт, згідно документам, належить відкритому акціонерному товариству "Авіакомпанія "Одеські авіалінії".

Джерело додало, що аеропорт був проданий в рахунок погашення заборгованості по заробітній платі працівникам "Одеських авіаліній".

У переліку проданих об"єктів, за даними джерела, опинилася стернова доріжка протяжністю 2,2 тис. метрів, 11 майданчиків для маневрування і стоянки літаків, які будувалися для військового аеродрому.

- Зараз не можу сказати, як військове майно опинилося в цивільній авіакомпанії. Але продано майно за нікчемно малу ціну - 30, 855 тис. гривень - товариству з обмеженою відповідальністю "Альянс-2007", яке зареєстроване в Миколаївській області, - розповів представник.

Як пояснив представник Одеської обласної держадміністрації, останні 10 років цивільним аеропортом ніхто не користувався, споруди прийшли в непридатність, і єдине що представляло цінність - стернову і злітно-посадочну смуги, які розраховані на великовантажні військові літаки.

За словами представника, доріжки побудовані більш ніж з 13 тис. бетонних плит, з яких кожна коштує більше 1 тис. гривень.

Раніше міністр оборони Анатолій Гріценко звинуватив місцеві власті у продажу за 30 тисяч гривень майна Болградського аеродрому, передає proUA.

Зараз ви читаєте новину «Військовий аеродром продали за 30000 грн на Одещині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути