четвер, 03 грудня 2009 17:14

Відмова від зближення з Росією - "політична смерть" Лукашенка

Відмова від зближення з Росією - "політична смерть" Лукашенка

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що відмова від зближення з Росією стала б для нього "політичною смертю". Таку заяву він зробив на зустрічі з делегацією Приволзького федерального округу РФ.

Лукашенко в черговий раз заявив, що від співпраці з РФ відмовлятися не збирається. Він також повторив, що відносини Білорусі з іншими країнами не загрожують її контактам з Росією.

"Не треба нас підозрювати, що ми надмірно відвернулися від Росії. На один крок Росії у напрямі до Білорусі ми зробимо назустріч десять кроків", - сказав він.

В той же час Лукашенко відзначив, що неповажного ставлення до себе і грубого тиску Білорусь не потерпить.

"Скажу відверто: ми не будемо глухонімими, коли нас починають надмірно нахиляти, штовхати, на шкоду працювати. Ми на це реагуватимемо", - заявив білоруський президент.

Він висловив готовність вважати російський народ ("росіянина", як виразився Лукашенко) "старшим братом", але підкреслив, що цей "брат" не повинен Білорусь "нахиляти і кривдити".

Лукашенко останнім часом неодноразово виступав з критикою на адресу представників російського керівництва, звинувачуючи їх в підриві білоруської економіки та блокуванні інтеграційних процесів. Проте при цьому президент незмінно підкреслював, що сам він псувати відносини з Росією не збирається, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Відмова від зближення з Росією - "політична смерть" Лукашенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути