вівторок, 21 липня 2009 15:54

Лукашенка дратує брехня, бо він таки вірний Росії

Лукашенка дратує брехня, бо він таки вірний Росії

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що в Росії і Білорусі активізувалося антинародне лобі.

Про це глава держави повідомив під час зустрічі з головою Рахункової палати Росії Сергієм Степашиним.

Лукашенко підкреслив, що "хто б що не говорив, ми ніколи не підемо від Росії, як і Росія ніколи не відмовиться від Білорусі".

"Те, що пишуть, менше читайте, брехня повна. Брешуть з будь-якого приводу - про економічні, політичні відносини", - сказав Лукашенко.

Він виразив упевненість, що Білорусь і Росія "завжди разом були і будемо".

Лукашенко також відзначив необхідність спільної роботи Комітету держконтролю Білорусі і Рахункової палати Росії.

"Контроль завжди був і є одним з найважливіших напрямів діяльності будь-якої держави і при будь-якій владі", - підкреслив він

"У нас ніколи не було жодних проблем, ми завжди знаходили розуміння... Думаю, витрата грошей з Союзного бюджету може бути зразком для витрачання засобів будь-якої бюджетної організації будь-якої держави", - додав Лукашенко.

У свою чергу Степашин підтвердив, що між Комітетом держконтролю Білорусі і Рахунковою палатою Росії склалися "прекрасні відносини".

Погіршення відносин між Москвою і Мінськом, про які говорив Лукашенко, наступило після того, як Білорусь відмовилася брати у Росії обіцяний кредитний транш в рублях. Після цього глава Мінфіну РФ Олексій Кудрін публічно заявив, що вже найближчим часом Мінськ може виявитися неплатоспроможним. У відповідь Лукашенко заявив, що російський міністр поводиться, як білоруські "відморозки, які тут на західні гроші варнякають і починають нас учити працювати", і порадив Кудріну "підлікуватися".

Після цього Москва оголосила Мінську "молочну війну" - так журналісти назвали заборону на ввезення в РФ білоруської молочної продукції, яка набула чинності з 6 червня. Офіційно її пов'язували з тим, що документи на білоруські продукти не були оформлені відповідно до російських правил. Постачання білоруського молока в РФ поновилися 18 червня.

За матеріалами: Телеграф, Lenta.ru

 

Зараз ви читаєте новину «Лукашенка дратує брехня, бо він таки вірний Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути