середа, 07 листопада 2007 08:43

Віце-президентові США Річарду Чейні загрожує імпічмент

6 листопада резолюція Конгресу США про імпічмент віце-президента країни Річарда Чейні була направлена в юридичний комітет палати.

За розгляд резолюції в юридичному комітеті висловилися 218 конгресменів, проти - 194. Таким чином, від нього тепер залежить подальша доля документа, підготовленого одним з кандидатів на пост президента США від Демократичної партії Деннісом Кусинічем.

Дебати з приводу резолюції продовжувалися близько двох годин. Текст був двічі зачитаний на засіданні палати, після чого лідер демократичної більшості Стені Хойер вніс пропозицію зняти документ з порядку денного. Більшість конгресменів спочатку підтримали блокування резолюції, але потім 149 республіканців вимагали перевести свої голоси з категорії "за" в категорію "проти". Виявилось, що за обговорення висловився 251 конгресмен проти 162, тому Хойеру довелося внести пропозиція про передачу документа в юридичний комітет.

Спікер палати Ненсі Пілозі і інші лідери демократів неодноразово заявляли, що не наполягатимуть на імпічменті Чейні. Після голосування представник Пілозі назвав дебати "безглуздими" і відзначив, що на блокування резолюції пішло б 20 хвилин, якби республіканці не міняли своєї позиції.

Кусиніч підготував резолюцію про імпічмент Чейні ще в квітні 2007 року. На думку конгресмена, віце-президент навмисно спотворив розвіддані про іракські озброєння, щоб "обдурити громадян і Конгрес США". Чейні повідомив про загрозу іракської зброї масового знищення, "щоб виправдати використання озброєних сил США проти народу Іраку", а також вигадав "передбачуваний зв"язок між Іраком і "Аль-Каідою"" і відкрито загрожував агресією Іранській республіці "за відсутності будь-якрї реальної небезпеки для США", передає FOX News.

Зараз ви читаєте новину «Віце-президентові США Річарду Чейні загрожує імпічмент». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути