понеділок, 04 лютого 2008 17:49

Угорські залізничники оголосили новий страйк

Угорські залізничники, які вимагають підвищення заробітної плати, оголосили в понеділок новий загальнонаціональний страйк, повідомляє агентство Ассошиейтед Прес.

Лише невелика кількість поїздів в Будапешті і його передмістях слідують за розкладом. В результаті тисячі пасажирів вимушені добиратися до місць призначення на автобусах або іншими видами транспорту.

Залізничне сполучення порушене не тільки в столиці, але і по всій території країни. Вокзали і станції в більшості великих міст порожні.

Головною вимогою профспілок є підвищення заробітної плати на 10%, а також виплата працівниками частки від приватизації угорського залізничного вантажного оператора Mav Cargo.

Залізничники вже страйкували в минулу п"ятницю і до полудня суботи, але потім припинили акцію, в результаті якої було зупинено рух більшої частини угорських поїздів.

В суботу вдень страйкарі вийшли на роботу, паралельно вступивши в переговори з представниками керівництва Угорської залізниці (MAV).

З невідомих поки причин добитися прийнятної угоди не вдалося, тому члени профспілки знов заявили про готовність вдатися до рішучих дій. Вони пообіцяли влаштовувати страйки доти, доки їхні вимоги не будуть виконані, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Угорські залізничники оголосили новий страйк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути