четвер, 24 травня 2012 13:00

Вчора ввечері біля Київського зоопарку гуляла черепаха

Вчора ввечері біля Київського зоопарку гуляла черепаха
Доля черепахи поки невідома. Фото: i-turtle.ru

Вчора ввечері неподалік воріт столичного зоопарку на проспекті Перемоги, 32 перехожі ловили черепаху, яка намагалась перейти проспект у напрямку парку КПІ. Черепаха - не схожа на домашню, яку можна придбати в зоомагазині. Діаметр її панцира близько 20-25 сантиметрів, чорного кольору. Дехто з людей проходив повз, хтось намагався сфотографувати дивовижу.

"Ми вже двічі її з дороги забирали", - каже хлопець, обережно тримаючи в руках тварину, яка намагається хоч трохи заховатися у панцир.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В київському зоопарку знову померла тварина

Занепокоєні перехожі хотіли віддати перелякану тварину охоронцю, але біля входу до зоопарку нікого не було. Стояли хвилин 10, намагалися дзвонити у приймальню - але безрезультатно. Черепаху обережно просунули під ворота. Люди почали розходитися.

На телефонні дзвінки в зоопарку ніхто не відповідає навіть зранку. Додзвонитися вдалося тільки до адміністрації, але й там на будь-які питання відповідати відмовилися.

"Звертатися треба у письмовій формі. Це згідно закону. Прийти, заповнити бланк. Тільки так. Ніяких інтерв'ю", - сказала працівник зоопарку, відмовившись продовжувати розмову.

Ситуацію охоче прокоментував Сергій Григор'єв, координатор громадського проекту "Київський зоопарк".

"По-перше, самиці виду "європейська болотяна" зараз шукають місце, де б відкласти яйця. В цей період вони часто виходять на дороги, у багатолюдні місця. Дехто їх навіть забирає собі, але довго не тримають - намагаються віддати у зоопарк або продати, - розповідає Сергій. - Цілком можливо що й цю черепаху хтось підкинув. Може бути й таке, що черепаха справді втекла з зоопарку. Нещодавно там чистили ставки. Зараз вони, фактично, мертві. Там немає рослин, немає корму. От черепахи і йдуть у пошуках кращого життя".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Надзвичайна подія у Київському зоопарку: тигр виявився хворим

Сергій Григор'єв також розповів, що у зоопарку мав би бути хтось з охоронців чи чергових.

" У цивілізованих зоопарках є спеціальна посада нічного чергового. В даному разі люди мали б віддати тварину старшому охоронцю, комусь, хто мав би бути на вході."

У Київському зоопарку є низка тварин, які можуть вільно рухатися територією, є й тварини, які вже неодноразово тікали з вольєрів та навіть перелітали огорожу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ведмідь теж здох?" - половина вольєрів у столичному зоопарку пустує

"Є качки, сірі гуси, які іноді залишають територію. Рік тому тікав журавель. Довелося його ловити. Все через те, що вольєри для тварин погано сконструйовані - має бути якийсь закуток, де вони могли б усамітнитися, заховатись від людей. Якщо тварина з усіх боків на виду - може не витримати стресу. Ось журавель просто перестрибнув паркан і втік. Пелікан тікав, сідав просто на шосе - люди були в шоці, здійняли галас. Це ж все одно що бомбардувальник раптом приземлився."

Сергій Григор'єв пояснив, що такі мандрівки для тварин досить небезпечні, але зазвичай носять природний характер.

Зараз ви читаєте новину «Вчора ввечері біля Київського зоопарку гуляла черепаха». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути