середа, 04 квітня 2012 20:33

"Ведмідь теж здох?" - половина вольєрів у столичному зоопарку пустує
17

Фото: Фото: Анна Усік

Половина вольєрів у столичному зоопарку пустує. Кажуть, тварин перевели у зимові павільйони.

"Пройшли метрів 500, а всі вольєри пусті, - львів'янка Соломія Кайдаш, 28 років, приїхала у київський зоопарк з донькою 3-річною Оленою і чоловіком Романом, 32 роки. – Півзоопарку пустує. Таблички вказують, що має бути зебра, гіпопотам, фламінго, а тварин немає. Остались тільки тигри і зубри, кінь і два замучених верблюда. Клітка лами Дар'ї пустує. Нам прибиральниця розказала, що вона тиждень тому здохла. Доця почула і розплакалась. До павільйону з мавпами ми не дійшли. Їдемо додому заспокоювати дитину".

На вулиці +4 С. Падає мокрий сніг. По зоопарку гуляє до півсотні відвідувачів.

"А ви не знаєте, ведмідь теж здох? Чи просто ще зі сплячки не вийшов?" – 30-річна Катерина цікавиться в одного з працівників зоопарку. Той у формі. Називатися відмовляється.

"Ведмідь живий, але досі з зимової сплячки не вийшов. Чекали, що проснеться на початку березня, але Чудо як завжди начудив. У сплячку почав лягати ще у вересні. Коли потепліло, проснувся, поводився агресивно. Два тижні побродив по вольєру і заснув. Вже 1 квітня, але зоологи не радять його будити".

Порожня клітка лами Дар'ї, яка померла тиждень тому. 10 березня нестало 3-метрового кубинського крокодила Гоші.

"Це в регіональних зоопарках тварини дохнуть, бо нема що їсти. У нас дохнуть не від недоїдання, - зізнався інкогніто один з робітників звіринця. - Майже у кожного є спонсор, який виділяє на його харчування по 10-20 тисяч гривень у місяць. Слона Боя утримував Черновецький, але той здох. Торік олені потруїлися щуриною отрутою. Думаєте, нам не прикро, коли звірі дохнуть? Кожному шкода свого виконавця, та й роботу кожен боїться втратити. Бо як здихає тварина, вину скидають на доглядальника".

Торік у зоопарку народилася 81 тварина, загинуло — 12.

Зараз ви читаєте новину «"Ведмідь теж здох?" - половина вольєрів у столичному зоопарку пустує». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути