пʼятниця, 23 вересня 2011 06:15

Із Київського зоопарку повтікали дикобрази

 

За останні два роки у Київському зоопарку загинули 450 тварин. Від початку вересня здохла 1,5-річна зебра і 22-річний олень. Робітники кажуть: останній помер від старості, зебра — від завороту кишок.

— Зараз усе не так погано, як було пару год назад, — каже робітник зоопарку в зеленій формі з логотипом звіринця на спині. Пхає перед собою тачку з жовтим гумовим шлангом. — Сюди не хочуть іти робити. Врачом чи начальником не беруть, а гавно з клєток викидать не хоче ніхто. Звірі почали тікать, бо той клєтку не закрив, той недодивився, той іще щось. Недавно не закрили клєтку вінценосного журавля. То він вилетів, зловили на проспєкті Побєди. Через нього чуть п'ять машин не розбилися, бо сів на дорозі.

Нещодавно із зоопарку втекли семеро бабаків, восьмеро дикобразів і лисиця. Дикобразів спіймали біля Центральних кас, там же й лисицю. Бабаків не знайшли досі. Кажуть, вони зарилися в землю. Робітники намагаються їх відкопати. На вольєрі з бабаками висить табличка  "Тимчасово не працює".

— Зараз їжу тваринам закупили, он ремонти йдуть, — говорить робітник. У дирекції підтверджують, що зводять нові вольєри у мавпятнику. Мавп переселять туди 2013 року. Також будують вольєр для слона, якого привезуть за кілька місяців. Слон Бой помер торік у квітні.

Київський зоопарк належить до десятки найгірших у світі. У будні відвідувачів тут мало. Квиток для дорослого коштує 25 грн, дитячий — 15. Знижок для студентів і пенсіонерів немає.

— Приїхали із сином погуляти. Я спеціально хотіла подивитися, чи правду кажуть "брехунці", що тут всьо погано. Гуляємо, син довольний, я поки тоже. Нічого кримінального не бачу. Колись читала, що слон з'їдав за день три зарплати Черновецького. То тепер ясно, чого здох. Ваш мер так собі гроші на Ізраїль збирав, — розповідає Оксана Городжевська. У столиці гостює у подруги. Просить сфотографувати її із сином 11-річним Василем на тлі двох ведмедів.

На території що 50 м працюють кафе, точки продажу вареної кукурудзи й солодкої вати. Останні на колесах, тому продавці періодично перетягують їх із місця на місце. Качан вареної кукурудзи продають за 15 грн, вату по 10 грн. Підходимо до однієї ятки, просимо показати санітарний дозвіл на продаж їжі. "У мене нема, — відповідає продавщиця у зеленому фартусі. — Звертайтеся в адміністрацію".

Торік голова управління містобудування й архітектури столиці Сергій Целовальник пропонував перенести звіринець на околицю Києва. Зоопарк займає 34 га на просп. Перемоги неподалік центру. Сотка землі коштує тут $110 тис. Ціна території під зоопарком — майже 3 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «Із Київського зоопарку повтікали дикобрази». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути