пʼятниця, 06 квітня 2018 20:23

Валетов: Бубенчик — розмінна монета в політичній грі

Валетов: Бубенчик — розмінна монета в політичній грі
Ян Валетов: Справа Бубенчика абсолютно політизована. Фото: Радіо Свобода

Після протистоянь на Майдані підписали амністію. Не зрозуміло: вона діє вибірково чи не діє взагалі.

Про це в коментарі для Gazeta.ua каже письменник і блогер Ян Валетов.

"Те, що саме зараз влада почала займатися цим, скоріш за все пов'язано з виборами (у березні 2019-го відбудуться президентські, у жовтні того ж року – парламентські. - Gazeta.ua). Це пошуки можливостей знищення опонентів. Тиск, який діє не прямо, а на сили, які їх підтримують", - пояснив він.

За словами експерта, наше населення дуже різне. Це лише здається, ніби ми дотримуємося однієї думки:

"Хтось сприймає засудження Бубенчика негативно, хтось — навпаки. Я знаю людей, які торжествують з цього приводу. Це наші громадяни, українці. Добре, що у нас є різні точки зору. Немає однодумності, яка межує з тупістю. Вибори будуть дуже важкими, матимемо різнорідну картину.

Я знаю, що Бубенчик — аутист (занурена в себе людина. - Gazeta.ua). Я спілкувався з людьми, які його знають. Це досить складна ситуація. Але незмінним має лишатися той факт, що коли є амністія, вона має бути для всіх".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Іван Бубенчик стане єдиним, кого ув'язнять за вбивства на Майдані" - реакція соцмереж

Майдан — це пряме громадянське протистояння. Там були люди, які потрапили під кулі, були скалічені.

"Очевидно, не все з того, що інкримінують Івану Бубенчику, можна довести. Тому з нього зняли звинувачення у вбивстві беркутівців. Це не означає, що влада дала задню. Важливо, що зброя, з якої стріляв Бубенчик, не належить йому. Її начебто приніс Володимир Парасюк (сотник Майдану, народний депутат. - Gazeta.ua). Тому ми будемо бачити дуже різні речі. З усіх шпарин буде лізти сміття. Це звичайна ситуація перед виборами. Політика — брудна річ. Справа Бубенчика абсолютно політизована", - заявив Ян Валетов.

"Революція пожирає своїх дітей. У нас немає контрреволюції як такої. У нас не було повноцінної революції, зміни суспільного ладу. Те, що було на Майдані, — це громадські заворушення, пов'язані з повною відмороженістю попередньої влади. Революція гідності — це гарний евфемізм. Влада не змінилась, система лишилась та сама. Справа Бубенчика - це спроба різних політичних груп впливати одна на одну. А звичайні люди виступають розмінною монетою.

Бубенчик дав інтерв'ю, яке не варто було б давати. Якщо хотілося бути героєм, то приймай геройську долю", - додав письменник.

Генеральна прокуратура змінила підозру учаснику Революції гідності Івану Бубенчику.

3 квітня йому вручили підозру у вбивстві, адже позаторік в інтерв'ю він розповів, що 20 лютого 2014 року нібито вбив двох бійців "Беркута" на вул. Інститутській у Києві.

5 квітня з підозри прибрали 115-ту статтю Кримінального кодексу про умисне вбивство. Звинувачення також відмовилися брати активіста під варту. Лишились 348-ма й 263-тя статті про посягання на життя правоохоронців та незаконне поводження зі зброєю.

Зараз ви читаєте новину «Валетов: Бубенчик — розмінна монета в політичній грі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути