Ексклюзиви
пʼятниця, 12 червня 2009 14:03

Вакцина від свинячого грипу вийшла у продаж

Вакцина від свинячого грипу вийшла у продаж

Швейцарська фармацевтична компанія Novartis випустила першу партію вакцини від грипу A/H1N1. Загальний об"єм партії склав десять літрів препарату.

На початковому етапі вакцину використовують для проведення різних тестів і передклінічних випробувань. Novartis розраховує отримати дозвіл на клінічні випробування препарату до кінця цього року. Вже більше 30 країн направили запит на придбанні ліків.

Novartis отримала $289 мільйонів від міністерства охорони здоров"я і соціального забезпечення США на розробку вакцини від вірусу A/H1N1. У вересні компанія переорієнтовує свої заводи в Німеччині, Великій Британії й Італії на виробництво ліків від свинячого грипу. Запланований випуск до 200 мільйонів доз на рік.

Раніше про намір виготовити вакцину для профілактики свинячого грипу заявляв Інститут грипу РАМН (Російська академія медичних наук). Науковці пообіцяли ліки до вересня 2009 року.

Південнокорейські дослідники також повідомили про відкриття штаму, що підходить для розробки вакцини від вірусу грипу A/H1N1. Поки що цей штам повинен пройти додаткове тестування і доопрацювання.

Напередодні Всесвітня організація охорони здоров"я (ВООЗ) підвищила рівень загрози розповсюдження вірусу A/H1N1 до максимального шостого рівня. Таким чином початок пандемії офіційно визнаний.

За останніми даними, випадки захворювання свинячим грипом зафіксовані в 75 країнах світу. Загальне число заражених досягає 30 тисяч осіб. Хвороба забрала життя 144 людей.

Перші випадки захворювання свинячим грипом були зафіксовані в Мексиці і декількох штатах США.

За матеріалами: Vesti, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Вакцина від свинячого грипу вийшла у продаж». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути