Ексклюзиви
четвер, 14 травня 2009 10:20

Для розробки вакцини проти свинячого грипу знадобиться чотири місяці

Для розробки вакцини проти свинячого грипу знадобиться чотири місяці
Для розробки вакцини проти вірусу А, відомого як свинячий грип, знадобиться чотири місяці, заявив гендиректор російського державного наукового центру вірусології і біотехнології "Вектор" в Новосибірську Ілля Дроздов.

"Зараз ми вивчаємо штами свинячого грипу, отримані недавно із США. На даний момент учені досліджують генну структуру ізолятів вірусу. Вже зараз можна сказати, що на розробку вакцини проти свинячого грипу піде чотири місяці", - повідомив Дроздов журналістам в четвер.

За його словами, зараз одне з найважливіших завдань для фахівців є отримання діагностичної сироватки хорошої якості.

"Зараз ми маємо не просто швидко вивчити штами свинячого грипу і розробити вакцину, але щоб вона працювала у великих масштабах і при різній мутації вірусу. І мова йде, перш за все, про якість вакцини згодом", - відзначив гендиректор ДНЦ "Вектор".

При цьому він підкреслив, що фахівці ДНЦ "Вектор" підготують діагностичну сироватку, а кінцеві результати для виробництва вакцини проти вірусу А(H1N1) передадуть в Росcпоживнагляд.

"Зараз головне зрозуміти, що за вірус "свинячий грип" і як йому можна протистояти. Тому що в даний час препарату проти цього вірусу немає", - сказав Дроздов.

Як повідомлялося раніше, на початку травня ГНЦ "Вектор" отримав для дослідження штами вірусу А(H1N1) із США. "Вектор" як кандидатний центр Всесвітньої організації охорони здоров"я повинен проконтролювати властивості і тонку структуру свинячого грипу.

Зараз фахівці перевіряють дієвість російського препарату "Арбідол" і розробленого на "Векторі" препарату "Реаферон" проти свинячого грипу, передає Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Для розробки вакцини проти свинячого грипу знадобиться чотири місяці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути