вівторок, 05 травня 2009 17:57

Свинячий грип поширився на 20 країн

Автор: фото: REUTERS/Lee Jung-Hoon
  Працівники санепідемстанції дезінфікують килим літака, що прибув до Сеулу з Чикаго. Американський бізнесмен минулого тижня завіз до Південної Кореї вірус свинячого грипу
Працівники санепідемстанції дезінфікують килим літака, що прибув до Сеулу з Чикаго. Американський бізнесмен минулого тижня завіз до Південної Кореї вірус свинячого грипу

Свинячий грип поширився на 20 країн світу, попереджає Всесвітня організація охорони здоров"я. Такий діагноз підтвердився у 985 людей у Мексиці, США, Новій Зеландії, Великій Британії, Колумбії, Сальвадорі, Гонконзі тощо. Ще близько 5 тис. хворих очікують результатів аналізів.

У Мексиці, осередку епідемії, ситуацію стабілізували. В країні ще діє надзвичайний стан. Не працюють школи та більшість ресторанів, вокзали й аеропорти на санітарному контролі. Однак, заявляє президент країни Феліпе Кальдерон, загрози пандемії уже немає.

Мексика зазнала багатомільйонних утрат через відсутність туристів у країні в розпал сезону та неможливість експортувати свинину. Експерти вважають, що люди заразилися саме від свиней.

У столиці Південної Кореї Сеулі лікарі виявили один випадок захворювання. Носієм вірусу був американський бізнесмен, який прилетів до міста у справах. Готель, де жив хворий, нині оточили. Санепідемстанція вимагає від власників провести повну стерилізацію приміщення, а також переклеїти шпалери, перш ніж пускати нових пожильців.

Тим часом люди, які перехворіли на свинячий грип, кажуть, що він не страшніший за звичайний.

— Застуда та й годі, — розповідає лондонська школярка 12-річна Софі де Саліз. Минулої середи її відправили додому з підвищеною температурою. Згодом перевірили на свинячий грип. Результат виявився позитивним. Мати лікувала доньку, як від звичайного грипу, іще давала препарат "Таміфлю". За сім днів Софі майже одужала.

— Мені ледве вдалося переконати матір, щоб дозволила мені відпочити вдома ще тиждень, — каже дівчинка.

Зараз ви читаєте новину «Свинячий грип поширився на 20 країн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути