Ексклюзиви
пʼятниця, 29 травня 2009 16:07

Росія обіцяє вакцину проти свинячого грипу до осені

Росія обіцяє вакцину проти свинячого грипу до осені
Інститут грипу РАМН має намір виготовити вакцину для профілактики свинячого грипу вже до вересня 2009 року.

За словами завідувача лабораторією еволюційної змінності грипу НДІ Михайла Єропкіна, "зазвичай така вакцина виготовляється за 7-8 місяців, але в даній ситуації термін буде скорочений до 3 місяців. Таким чином, вакцина буде готова на початок епідеміологічного сезону".

Проте поки незрозуміло, чи буде створювана вакцина моновакциною, або вона буде введена до складу сезонних вакцин. Єропкін вважає, що "це питання, насамперед, повинна вирішити Всесвітня організація охорони здоров"я".

Зразок вірусу був доставлений в Інститут грипу в середині травня. Михайло Єропкін пояснив, що "зараз напрацьовано достатня кількість вірусовмісного матеріалу, який використовуватиметься для створення вакцини, для перевірки наявних препаратів і для діагностики грипу".

Він також підкреслив, що дослідження інституту підтверджують придатність препарату "Таміфлю" для лікування грипу A/H1N1, а "наступного тижня ми отримаємо дані по "Арбідолу".

З погляду Михайла Єропкіна, вірус A/H1N1 не є по суті високопатогенним: "якщо не враховувати смертність в перші тижні розповсюдження грипу в Мексиці, то виходить, що смертність від вірусу складає всього 0,1%. Таким чином, це просто штам з високими пандемічними здібностями, оскільки вірус легко передається від людини до людини".

За даними Всесвітньої організації охорони здоров"я на 29 травня, лабораторно підтверджено 15 510 випадків захворювання грипом А/H1N1 в 53 країнах, смертельних випадків - 99.

У Росії зареєстровано три випадки захворювання свинячим грипом, повідомляє Полит.ру.

Зараз ви читаєте новину «Росія обіцяє вакцину проти свинячого грипу до осені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути