Ексклюзиви
середа, 03 червня 2009 21:31

Обама лише зараз зрозумів масштаби свинячого грипу

Обама лише зараз зрозумів масштаби свинячого грипу
Президент США Барак Обама у вівторок звернувся до Конгресу з пропозицією додатково виділити $2 мільярди на боротьбу з новим грипом A/H1N1, що розповсюдився по всій території Сполучених Штатів.

У листі Обами до спікера палати представників Ненсі Пелосі йдеться, що президент просить додаткові кошти "заради попередження" розповсюдження небезпечної хвороби. Президент відзначає, що його адміністрація зараз набагато краще уявляє собі масштаби спалаху свинячого грипу і засобів, які можуть знадобитися найближчими місяцями для запобігання епідемії.

"Дуже багато чого залишається неясним відносно спалаху грипу і можливості його повторення в майбутній сезон захворювань в Сполучених Штатах", - пише Обама.

Обама раніше просив Конгрес виділити $1,5 мільярда на покупку антивірусних препаратів і засобів швидкої допомоги, а також на розробку вакцини. У квітні на позачерговому засіданні Конгресу співробітники органів охорони здоров"я попередили, що запрошувані урядом асигнування вкрай необхідні у разі розповсюдження вірусу.

Захворювання новим вилом грипу A/H1N1 були виявлені у всіх 50 американських штатах. Діагноз підтверджений в 10 000 випадках, повідомили представники влади в понеділок.

Більшість госпіталізованих мають в анамнезі хвороби дихальних шляхів, ослаблений імунітет, кардіологічні проблеми. Деякі страждають на надмірну вагу, або вагітні.

Полит.ру

Зараз ви читаєте новину «Обама лише зараз зрозумів масштаби свинячого грипу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути