Ексклюзиви
пʼятниця, 08 травня 2009 10:15

Свинячий грип може вразити третину населення планети

Свинячий грип може вразити третину населення планети
Свинячим грипом можуть заразитися до двох мільярдів людей, якщо нинішній спалах захворювання переросте в пандемію. Таку заяву зробили фахівці Всесвітньої організації охорони здоров"я.

За словами фахівця ВООЗ Кейдзі Фукуда, цей прогноз не точний, проте досвід показує: під час пандемії грипу інфекцію підхоплює третина населення планети.

ВООЗ не може спрогнозувати, чи переросте спалах захворювання в пандемію, чи набуде поширення більш небезпечний або менш небезпечний штам. Втім, навіть якщо грип виявиться "м"яким", багатьом людям він загрожує пневмонією і навіть смертю, залежно від реакції організму на вірус.

Лікар Марк-Ален Віддоусон попередив, що свинячий грип, судячи з усього, має інкубаційний період в п"ять-сім днів, лише після цього люди помічають симптоми. Таким чином, вірус можуть поширювати люди, які не підозрюють про свою хворобу.

Всесвітня організація охорони здоров"я напередодні підтвердила 2099 випадків захворювання грипом H1N1. В цілому, хвороба виявлена в 23 країнах. За останніми даними, в Мексиці вірус виявлений у 1112 людей, причому 42 людини померли. У США вірусом грипу захворіли 642 людини, двоє з них померли. У Канаді виявлено 201 випадок, в Іспанії - 73 випадки, а у Великій Британії - 28 випадків. У решті країн кількість хворих невелика.

Згідно з інформацією, розміщеної на сайті ВООЗ, факти захворювання людей новим видом грипу були відмічені в Мексиці, Іспанії, Канаді, США, Великій Британії, Австрії, Китаї, Коста-Ріці, Колумбії, Данії, Сальвадорі, Франції, Німеччині, Ірландії, Ізраїлі, Італії, Нідерландах, Новій Зеландії, Південній Кореї, Швейцарії та Польщі.

За матеріалами Полит.ру

Зараз ви читаєте новину «Свинячий грип може вразити третину населення планети». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути