середа, 17 грудня 2008 17:28

В Україну привезли мощі Святого Миколая

На Прикарпаття із італійського міста Барі привезли мощі Святого Миколая, про це повідомили у Коломийсько-Чернівецькій єпархії Української греко-католицької церкви.

Ікона з мощами Святого Чудотворця виставлена для відкритого вшанування в Свято-Преображенському соборі міста Коломиї. Окрім мощів святого Миколая Чудотворця, генеральний постулятор з міста Барі передав Коломийсько-Чернівецькій Єпархії і мощі Святого Іоанна Массіаса. Мощі обох святих вставлені в контейнер під скло образу (ікони) Миколая Чудотворця.

Мощі святого Миколая перебуватимуть в Преображенському Катедральному соборі до 20 січня. Далі їх передаватимуть до інших деканатів та храмів Коломийсько-Чернівецької єпархії. Окрім мощів святого Миколая та святого Іоана Масіаса, Коломийсько-Черівецька єпархія має на збереженні мощі святої Тарсикії, святого Йосафата Кунсевича та святого Віктора.

Святий Миколай відомий у православній церкві як Миколай Чудотворець – один з найбільш шанованих християнських святих, знаний у народі як таємничий дарувальник. У церковній традиції вважається, що Миколай опікується воїнами, водіями і подорожуючими, допомагає бідним у скруті, є покровителем дітей та студентів, моряків, торговців і лучників. День Святого Миколая відзначається 19 грудня. Діти чекають дарунків від Св. Миколая у ніч з 18 на 19 грудня, повідомляє Newsru.ua

Зараз ви читаєте новину «В Україну привезли мощі Святого Миколая». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути