Ексклюзиви
четвер, 25 листопада 2021 19:33

В Україні хочуть створити ситуаційний центр супутникового моніторингу
3

Міністерство внутрішніх справ хоче створити ситуаційний центр супутникового моніторингу та збільшити кількість протипожежних літаків.

Новий підхід до ліквідації надзвичайних ситуацій запропонували 25 листопада під час круглого столу в міжнародному аеропорту "Бориспіль", повідомляє пресслужба МВС.

"Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський анонсував створення авіаційного європейського хабу, основна ідея якого – розширення можливостей у боротьбі з лісовими пожежами. Ми маємо не лише протидіяти, а й прогнозувати виникнення надзвичайних ситуацій. МВС пропонує створити центр супутникового моніторингу, який виявлятиме лісові пожежі на ранній стадії, робитиме термальні супутникові знімки та контролюватиме ситуацію", - зазначив заступник голови МВС Сергій Гончаров.

Він зауважив, що важливим питанням залишається збільшення кількості протипожежних літаків.

"Наразі в ДСНС є чотири літаки Ан 32п, які працюють в умовах високогір'я, злітають з необладнаних злітно-посадкових смуг та можуть нести 8 т води для пожежогасіння. Ми плануємо збільшити їхню кількість до 2028 року, щоб мати можливість боротися з пожежами та допомагати іншим країнам. До кінця цього року очікуємо підписання контракту з ДП "Антонов" на придбання ще одного літака", - додав Гончаров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медичний гелікоптер уперше доправив хворе немовля зі Львова до Києва

Фото: mvs.gov.ua

Крім того, важливим проєктом залишається розвиток аеромедичної евакуації, який цьогоріч започаткували МВС та МОЗ. За два роки вся карта України буде закрита пунктами базування гелікоптерів для аеромедичної евакуації та транспортування донорських біоматеріалів. Наразі розглядають питання використання не тільки вертольотів Airbus Helicopters Н-145, але й вітчизняних Мі-2 МСБ-1.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "В України дві біди - це жлоби і вороги" - Pororoka випустив містичний кліп про лісові пожежі

Проєкт з аеромедичної евакуації охоплює сім західних областей: Львівську, Закарпатську, Волинську, Івано-Франківську, Рівненську, Чернівецьку й Тернопільську. Спеціальні медичні бригади й екіпажі вилітатимуть на виклики в екстрених випадках.

До кінця 2021 року Україна отримає 22 французьких вертольоти в рамках підписаного 2018-го контракту із французькою компанією Airbus Helicopters SAS. Ці вертольоти пристосовані, зокрема, до аеромедичної евакуації.

Зараз ви читаєте новину «В Україні хочуть створити ситуаційний центр супутникового моніторингу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути