понеділок, 19 квітня 2010 10:09

В Україні буде ще один театр з лазерними декораціями

В Україні буде ще один театр з лазерними декораціями

Два з половиною роки ремонтують Полтавський обласний театр ім. Гоголя. Реконструкцію мали закінчити до нового 2010 року. Але у розпалі президентської кампанії уряд заблокував рахунки держказначейства. Гроші перестали надходити.

Екс-заступник голови Полтавської облдержадміністрації Андрій Баранов, який опікувався цим питанням шкодує, що не довів цю справу до кінця.

"Шкода, що не зможу перерізати стрічку на відкритті театру після реконструкції, - говорить. - Роботи зроблені вже на 90 відсотків. Практично завершені будівельно-монтажні роботи, повністю замінили паркет навколо залу у вестибюлі, завезли сидіння і одяг для сцени".

На завершення робіт не вистачає 15 млн грн. Для театру запланували закупити лазерні декорації, новітнє звукове і світлове обладнання.

"Ці кошти у нас були. Остання сесія обласної ради виділила сім мільйонів гривень на обладнання, але ці гроші ми не змогли використати, - говорить Андрій Баранов. - Змогли вирвати 600 тисяч авансу на закупівлю світла. А 5 млн 400 тис. грн заблокувало казначейство. Звісно, постачальник відмовився далі постачати обладнання. Хоча за умовами тендеру він був зобов"язаний його спочатку привезти, а потім отримати розрахунок. Люди знали, яка в нас ситуація, не було ніяких гарантій по прийняттю бюджету. Тому вони привезли обладнання, показали і повезли назад у Київ. Мовляв, підтвердіть факт, що його привозили, аби на них не подали в суд. Дещо ми видурили, зокрема одяг для сцени. На 1,5 млн набралися в борг".

Андрій Баранов зауважує, що театр можна буде відкрити за 2-3 місяці після того, як приймуть бюджет. Він переконаний, що реконструкція полтавського театру нічим не буде поступатися реконструкції Одеського оперного театру.

Приміщення обласного музично-драматичного театру ім. Гоголя збудували 52 роки тому. З того часу проводили тільки поточні ремонти. Капітальний не робили жодного разу. З ладу вийшла каналізація, була зношена електропроводка. Поки театр ремонтують, трупа дає вистави у Міському будинку культури та на сцені палацу дозвілля "Листопад".

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «В Україні буде ще один театр з лазерними декораціями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути