понеділок, 09 листопада 2009 14:18

В Україні підтверджено 65 випадків "свинячого" грипу

В Україні підтверджено 65 випадків "свинячого" грипу

В Україні лабораторно підтверджено 65 випадків захворювання на грип А/H1N1, з них 14 осіб померли, повідомив начальник Центру медичної статистики Міністерства охорони здоров"я Михайло Голубчиков.

Про це він сказав на брифінгу в понеділок у Києві.

Як повідомлялося, за станом на 6 листопада лабораторно було підтверджено захворювання на грип А/H1N1 свинячий грип) у 32 чоловік, з них 14 померли.

М.Голубчиков розповів про статистичні дані за попередні роки.

Зокрема, в 2006 році від грипу і пневмонії в Україні за 9 місяців померло 4020 осіб, у 2007 році - 4720, у 2008 році - 4972, у поточному році - 3822 людини.

У свою чергу перший заступник міністра охорони здоров"я Василь Лазоришинець повідомив, що в Україні за 9 місяців захворіли на ГРВІ і грип, зокрема пандемічний, 969 247 осіб. При цьому він підкреслив, що за останні дві доби кількість хворих "значно зменшилася". Зокрема, якщо раніше на добу захворювало більше 100 тис. осіб, то за суботу захворіло 50 тис. осіб, за неділю - 32 тис. осіб.

Разом з тим залишається серйозною ситуація по кількості пацієнтів, які знаходяться на стаціонарному лікуванні. Зокрема, зараз в стаціонарах знаходяться 48 972 пацієнтів, зокрема у відділеннях інтенсивної терапії і реанімації 466 і щодня на штучному диханні знаходяться 45-50 чоловік.

Перший замголови Мінохоронздоров"я підтвердив обнародувану раніше інформацію про те, що на сьогоднішній день від грипу і ГРВІ померло 155 людей, зокрема 10 вагітних жінок і чотири дитини.

За матеріалом Интерфакс-Украина

Зараз ви читаєте новину «В Україні підтверджено 65 випадків "свинячого" грипу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути