неділя, 08 листопада 2009 16:51

У Білорусії вже більше 100 випадків "свинячого" грипу

У Білорусії вже більше 100 випадків "свинячого" грипу

Мінохоронздоров"я Білорусії повідомляє про 102-а виявлені в країні випадки захворювання на грип А/Н1N1.

"В окремих регіонах ситуація залишається поки напруженою. На тлі всіх вірусів, які лабораторно підтверджені у хворих, в 102 випадках - це 0,3% - спостерігається виділення вірусу грипу А/Н1N1", - повідомила заступник міністра охорони здоров"я Білорусії Валентина Качан у неділю в ефірі Першого каналу білоруського телебачення.

За її словами, в Білорусії припинена робота близько 1,3 тис учбових закладів, де оголошений карантин.

Вона пояснила, що "ці заходи приймаються на місцях територіальними органами виконавчої влади за представленням санепідслужби і узгодження з Мінохоронздоров"я".

"На сьогоднішній день особлива ситуація складається в Мінську, але вона контрольована", - підкреслила В.Качан.

Тим часом, замміністра повідомила, що "за останні дні відзначається зниження звернень громадян з приводу вірусних захворювань - воно складає порядку від 4% до 25%"."Навіть у Мінську ми спостерігаємо зниження звернень з приводу цих захворювань", - додала В.Качан.

На її думку, зниження епідемії сприяло продовження шкільних канікул і припинення роботи шкіл. Ці заходи "дали дуже хороший ефект і ми прогнозуємо стабілізацію ситуації", сказала замміністра.

Президент Білорусії Олександр Лукашенко заявив 5 листопада, що проблема навколо свинячого грипу і паніка, що виникла у зв"язку з цим, створені штучно і, зокрема, спровоковані виробниками ліків.

"Цей грип, нехай навіть свинячий, - це не чума і холера, він виліковний", - заявив О.Лукашенко журналістам у Києві після переговорів з президентом України Віктором Ющенком.

"Я знаю, що відбувається в цьому суперкорумпованому, бандитському середовищі у виробників ліків", - сказав білоруський президент. "Ще недавно говорили з приводу "пташиного" грипу. Напевно, всі вже продали (ліки). Сьогодні запищали по-свинячому. А завтра, напевно, замуркаємо або замукаємо?" - припустив О.Лукашенко.

З інформацією О. Лукашенка, "минулого року в цей період в Білорусії від пневмонії померла 21 людина, цього року - 19, з яких у 6 знайшли підозру на свинячий грип". "Ми по годиннику моніторим ситуацію, і за останню добу ми бачимо, що відбувається спад по ГРВІ", - сказав О.Лукашенко.

Він призвав населення не піддаватися панічним настроям і віддав належне медикам: "Вони удвічі молодці, медикам доводиться боротися не тільки з самим захворюванням, але і ажіотажем".

"Ми в змозі самі справитися, і Україна справиться (з грипом). Не треба боятися, нагнітати ситуацію і обстановку", - заявив О.Лукашенко.

За матеріалом Интерфакс-Украина

Зараз ви читаєте новину «У Білорусії вже більше 100 випадків "свинячого" грипу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути