середа, 04 листопада 2009 20:52

Лукашенко: Паніка навколо грипу - це заслуга фармкомпаній

Лукашенко: Паніка навколо грипу - це заслуга фармкомпаній

Президент Білорусі Олександр Лукашенко вважає, що ситуація навколо "свинячого" грипу в світі, зокрема в Білорусі і Україні, навмисно спровокована фармацевтичними компаніями.

"Це звичайна провокація фармацевтичних компаній. Це їх замашки і бажання заробити на людському горі", - заявив О.Лукашенко в середу в київському аеропорту "Бориспіль" після прибуття з офіційним візитом в Україну.

Відповідаючи на питання журналістів про те, чи не боявся глава білоруської держави летіти в Україну, О.Лукашенко сказав: "Чого мені боятися? Треба заспокоїтися і жити". "По-свинячому сьогодні пищить весь світ. Білорусія і Україна в даному випадку не виключення", - сказав білоруський президент.

"Наскільки я знаю, хворих на пневмонію у нас сьогодні значно менше, ніж минулого року. Наскільки я інформований, така ситуація і в Україні", - відзначив президент Білорусі.

Кажучи про двосторонні білорусько-українські відносини, О.Лукашенко заявив, що "з Віктором (президентом України Віктором Ющенком ) ми вже довго сперечаємось - починаючи від кордону і закінчуючи сумісними проектами".

Президент Білорусії виразив упевненість, що Білорусь і Україна вирішать всі завдання, що стоять перед ними.

Відповідаючи на питання, що стосується проблеми державного кордону, зокрема, ратифікації білоруським парламентом відповідного договору, О.Лукашенко заявив: "Проблем з білорусько-українським кордоном ніколи не було і сьогодні немає". "Все тут буде, як треба", - відзначив президент Білорусії.

За матеріалом Интерфакс-Украина
Зараз ви читаєте новину «Лукашенко: Паніка навколо грипу - це заслуга фармкомпаній». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути