середа, 04 листопада 2009 20:40

"Таміфлю" має серйозні побічні ефекти - лікарі

"Таміфлю" має серйозні побічні ефекти - лікарі

Препарат проти свинячого грипу "Таміфлю" має серйозні побічні ефекти, заявив ректор Львівського національного медичного університету Борис Зіменковський.

"Таміфлю" має серйозні побічні ефекти. Його показано приймати лише тоді, коли вкрай треба. Це не жарти", - наголосив він під час наради за участі прем"єра Юлії Тимошенко у Львові.

"Вірус мутує постійно, не дивно, що вони (ліки) агресивні. Може, тому ми зустрілися з такими ускладненнями. Ми одразу кинулись до "Таміфлю", - сказав Зіменковський.

Він попросив Тимошенко втрутитись у ситуацію з рекламою ліків і заборонити її по телебаченню. "Це злочин, адже реклама медикаментів починає самолікування, а відтак неправильне лікування", - наголосив експерт.

Як відомо, у зв"язку з епідемією грипу до України було завезено кількасот тисяч упаковок препарату "Таміфлю", призначеного для лікування свинячого грипу A/H1N1.

Водночас у Нідерландах було зафіксовано випадок зараження людини цим вірусом грипу, який не піддається впливу препарату. На думку фахівців, вірус поступово піддається мутаціям.

ВООЗ 11 червня вперше більш ніж за 40 років офіційно оголосила про введення шостого, максимального рівня загрози пандемії у зв"язку зі стрімким поширенням свинячого грипу.

В Україні офіційно зареєстровано 17 випадків захворювання на грип A/H1N1. Всього в результаті епідемії грипу та ГРВЗ захворіли понад 470 тисяч осіб, станом на 4 листопада 86 людей померли.

За матеріалом Zaxid.net

Зараз ви читаєте новину «"Таміфлю" має серйозні побічні ефекти - лікарі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути