середа, 14 травня 2008 11:19

В США мером міста став 19-річний студент-першокурсник

Жителі міста Маскогі, що в штаті Оклахома на північному сході США, вибрали своїм новим мером студента-першокурсника, повідомляє The New York Times з посиланням на AP. На виборах у вівторок 19-річний Джон Тайлер Хеммонс завдав нищівної поразки своєму суперникові, який, до речі, вже займав цей пост у минулому.

Канонічна білосніжна усмішка, мабуть, справила велике враження на вразливих городян, якщо у фінальному турі виборів вони віддали її володарю 70% голосів. У першому турі 1 квітня він вельми упевнено обійшов п"ятьох кандидатів, хоча і не набрав необхідних 50%.

Як початкуючий адміністратор і стратег, Хеммонс побудував свою виборчу кампанію на гаслах, які у сфері великої політики нерідко називають популістськими. Він пообіцяв виборцям не мало не багато добиватися відвертості уряду, а також тримати жителів в курсі всього, що відбуватиметься в місті, і приводитиме дії міської адміністрації у відповідність з їхніми сподіваннями.

Судячи по підсумках голосування, дієсловом юний мер зумів запалити серця людей. Тепер справа за малим - втілити все це в життя. Як саме це вдасться студентові-першокурсникові - залишається тільки здогадуватися, адже він має намір продовжувати навчання, причому на відстані від Маскогі. Як відзначає видання, ставши мером, Хеммонс заявив, що спробує перевестися ближче.

19-річний мер висловив подяку своїм виборцям, відзначивши, що довіра, яку йому надали, - це "найбільший і найблагоговійніший досвід в житті". "Отримавши таку довіру, можна зрушити гори", - сказав він.

Хеммонс змінив на посту жінку-мера Рен Стреттон, яка після закінчення свого терміну більше не побажала нести на своїх плечах вантаж міських турбот, повідомляє NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «В США мером міста став 19-річний студент-першокурсник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути