пʼятниця, 05 жовтня 2012 07:03

В Полтаві показали карикатури, з яких не хочеться сміятись
6

4 жовтня в полтавській Галереї мистецтв відкрилась виставка карикатур українських та шведських художників. Вивісили 38 робіт. Зображують кліматичні зміни у світі.

На одній з карикатур зображена жінка, яка пропонує людям, котрі купаються в морі, скористатися біотуалетом на човні. Фекалії падають прямо у воду.

"Карикатуру створив спеціально для виставки. Сюжет з'явився, коли відпочивав на морі. Бо до води підійти було практично не можливо. Дуже брудна, - розповів автор карикатури полтавець Євген Самойлов. На виставці представив дві роботи. - На іншій зобразив людину, яка засмагає під настільною лампою. Лежить на столі перед монітором із картинкою пляжу. Її ідея в тому, що насолоджуючись віртуальним світом, занедбуємо й нищимо справжню природу".

Відвідувачі кажуть, з більшості карикатур не хочеться сміятися. Навпаки, спонукають до роздумів.

"Через сатиру показали гірку реальність, - розповів один із відвідувачів. - Наприклад, полотно Миколи Капусти під назвою "Смачного". Черв з головою долара й хвостом кам'яної труби з якої валить чорний дим пожирає нашу планету. Думаю, це і є правда життя, світом правлять гроші для яких нема нічого святого".

"Ініціатор виставки шведські карикатуристи, Посольство Швеції в Україні, Шведський Інститут  й міжнародна екологічної благодійна організація "Зелене досьє", - розповіла представник організації Тамара Малькова. - Виставка подорожує країнами світу з 2009 року після конференції в Копенгагені про зміни клімату. В Україні вже другий рік - унікальність в тому, що в кожному місті до неї долучаються роботи місцевих карикатуристів. Має вплинути на світогляд людей. Щоб захищали природу."

Виставка була у чотирьох країнах світу. Її відвідало понад 135 тисяч людей.

В Полтаві працюватиме до 28 жовтня. Потім переїде до Харкова.

Зараз ви читаєте новину «В Полтаві показали карикатури, з яких не хочеться сміятись». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути