середа, 13 червня 2007 14:36

В Косово оголошено конкурс на кращий герб та прапор

В адміністративному центрі Косово і Метохії - Пріштині - оголошений конкурс на кращий ескіз прапора і герба Косово, повідомили в середу бєлградські інформаційні агентства.
 
Комісія з вибору символіки сформована урядовою делегацією Косово на переговорах про остаточний статус краю, яка до лютого нинішнього року проходила у Відні за посередництва спецпредставника ООН Мартті Ахтісаарі.
 
Заявки прийматимуться до 27 червня як від косоварів, так і від іноземців. В умовах конкурсу сказано, що символи Косово не повинні бути схожими на символи інших держав.
 
У них виключається використання образу орла, а також поєднання квітів чорного і червоного (чорний орел на червоному фоні - прапор Республіки Албанія). Заборонено також поєднання червоного, синього і білого (червоно-синій-білий тріколор - державний прапор Республіки Сербія).
 
Крім цього, ескізи прапора і герба Косово повинні бути "унікальні і оригінальні, без використання написів, гасел або девізів, повинні бути легко впізнаваними, а також відображати багатонаціональний характер Косово і прагнення його громадян до європейських цінностей", відзначають бєлградські інформагентства.

Автори трьох ескізів, визнаних кращими, отримають премії у розмірі десяти, семи і п"яти тисяч євро. www.rian.ru
Зараз ви читаєте новину «В Косово оголошено конкурс на кращий герб та прапор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути