четвер, 24 липня 2008 09:31

У Києві біля залізничного вокзалу побудують скляний хмарочос

У Солом"янському районі Києва, за планом будівництва київських архітекторів, з"являться три 16-поверхові висотки по вулиці Урицького, 16а. Один з будинків віддадуть під квартири, решту заселять офісні працівники.

"Житловий будинок розрахований на 84 квартири, - поділився забудовник. - Це будуть одно- й двокімнатні квартири бізнес-класу".

А ось на другому етапі будівництва замовник візьметься за спорудження однієї з найвищих будівель України. Вона налічуватиме цілих 42 поверхи загальною площею 62 тис кв м.

"Башту змонтують повністю зі скла, - повідомив головний архітектор проекту. - На першому поверсі буде ліфтовий хол, ресторан і відділення банку. З 2-го по 47-ий поверхи займуть офісні приміщення. На самому даху розміститься вертолітний майданчик".

За словами замовника, в офісному центрі буде один з найбільших паркінгів у районі - на 490 машиномісць.

Також київрада затвердила забудову офісного центру з 4 "башт" поряд з озером Опечень, на ділянці в Оболонськом районі, яка займає площу 5,4 га на вулиці Лайоша Гавро.

"Майданчик межує з озером Йорданським (Опечень), - розповіла головний архітектор проекту Марія Сусська. - Зараз на ній немає ніяких споруд. Враховуючи водоохороннну зону й звивисту лінію узбережжя, будівлі постануть не менш ніж за 50 м від найбільш "виступаючої" точки. А на прибережній лінії облаштують рекреаційну зону".

Кожна башта буде заввишки 18 поверхів. Паркінг розрахований на 1510 машиномісць.

Головний архітектор Києва Василь Присяжнюк порекомендував врахувати на подальших стадіях проектування сусідство будинків для постраждалих вкладників "Еліта-центру", одна з ділянок для яких виділена на вулиці Лайоша Гавро.

Найвищий будинок в Україні будували цілих три роки. Величезна будівля знаходиться в Києві й складається ніби з двох частин різної висоти: посередині - 36 поверхів, з боків - по 24. У будинку - 530 квартир, від 1 до 5 кімнат кожна, повідомляє Newsru.ua

Зараз ви читаєте новину «У Києві біля залізничного вокзалу побудують скляний хмарочос». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути