понеділок, 12 березня 2007 19:41

В Ізраїлі розробили робота-солдата

В допомогу ізраїльським солдатам компанія Elbit Systems розробила прототип робота для використання в зонах бойових дій. Розміри робота, що отримав назву VIPeR, дуже невеликі - він важить 11 кг при "рості" 23 см, і солдати зможуть носити його за спиною як рюкзак. Проте незважаючи на свою компактність він може бути оснащений міні-версією автомата Uzi, осколковими і розривними гранатами, а також технікою для виявлення і знешкодження вибухових пристроїв. Крім того, у VIPeR вбудовано камеру, що дозволяє керувати ним дистанційно і віддавати команди про вибір відповідної зброї.

Як затверджує розробник, завдяки своїй компактності робот демонструє високу маневреність, а могутні подвійні гусениці дозволяють йому підійматися сходами, пересуватися гірсьою місцевістю та труднодоступними ділянками на зразок печер і вузьких тунелів.

Після проведення необхідних польових випробувань робота Elbit планує домовитися з міністерством оборони Ізраїлю про постачання цих машин піхотним військам. Передбачається, що VIPeR може стати в нагоді й американським військовим в Іраку й Афганістані, повідомляє Компьюлента.

Зараз ви читаєте новину «В Ізраїлі розробили робота-солдата». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути