четвер, 29 березня 2007 09:38

В Ізраїлі марихуану оголосили некошерним продуктом... щоб її легалізувати

Марихуана є некошерним продуктом, повідомила суспільна група, що пропагує каннабіс, радячи євреям, які дотримуються тижневого посту під час іудейської Пасхи, утриматися від куріння травички в цей період.

Партія Зеленого Листа (The Green Leaf Party) вчора повідомила, що продукти, вироблені з конопель, були віднесені рабинами до того ж типу їжі, що й боби, горох і чечевиця, які заборонені до вживання для правовірних іудеїв європейського походження під час іудейської Пасхи.

Партія, яка не раз безуспішно намагалася завоювати голоси виборців на виборах до парламенту Ізраїлю, виступаючи з гаслами за легалізацію марихуани, стверджує, що випустила це інформаційне повідомлення спеціально для іудеїв, які не хочуть порушувати релігійні правила. Але в повідомленні також мовиться, що заборона, яка починає діяти в понеділок після заходу сонця, може розглядатися як приховане благословення.

"Керуючись логікою, можна зробити висновок, що якщо рабини називають марихуану неприйнятною для Пасхального посту, то решту всього часу протягом року її вживати можна", - сказала Мішель Левін, представник партії, передає Рейтерс.

Зараз ви читаєте новину «В Ізраїлі марихуану оголосили некошерним продуктом... щоб її легалізувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути