неділя, 09 вересня 2007 17:39

У Ізраїлі затримана група неонацистів з СНД

8 вересня увечері, суд дозволив до публікації інформацію про затримання молодих людей, вихідців з країн СНД, які підозрюються в створенні угрупування неонацистського толку, нападах на релігійних євреїв, наркоманів, бездомних, іноземних робочих, панків, а також в порушенні закону про заборону заперечення Холокоста.

Поліцейські заарештували вісім чоловік у віці від 16 до 20 років, дев"ятий підозрюваний, солдат термінової служби, покинув Ізраїль, коли його звільнили під заставу. Затримані, жителі Петах-тікви і Холона, приїхали до Ізраїлю приблизно 10 років тому в рамках Закону про повернення. При цьому всі підозрювані не вважаються євреями з погляду ортодоксального іудаїзму.

Поліцейські, що розслідували осквернення синагоги в Петах-Тікве, несподівано для себе вишли на слід справжнього неонацистського угрупування. У підозрюваних вилучили численні матеріали неонацистського характеру, есесівську уніформу, пістолет і вибухові речовини.

Неонацисти записували свої "подвиги" на відео, і до рук поліцейських потрапив запис биття іноземного робочого-китайця в підземному переході на вулиці Алленбі в Петах-Тікве, а також кадри, на яких зображений напад на релігійного єврея.

Останніми роками в Петах-Тікве почастішали напади на релігійних євреїв, а також випадки осквернення синагог і йешив. Кілька місяців тому група озброєних ножами бритоголових підлітків увірвалася в йешиву "Ор Ісраель" і побила учнів.

Дані про затримання неонацистів будуть представлені сьогодні на засіданні уряду. Крім цього, сьогодні поліцейські проведуть брифінг, в ході якого опублікують частину матеріалів, зібраних у даній справі, повідомляє NEWSru Israel.

Зараз ви читаєте новину «У Ізраїлі затримана група неонацистів з СНД». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути