субота, 29 грудня 2007 12:39

В Італії застрелили одного з ватажків Cosa Nostra

Глава італійської мафії Франческо Верде застрелений невідомими на півночі країни. Невідомі на мотоциклі наблизилися до автомобіля Верде, коли він разом з своїм племінником повертався додому.

58-річний Франческо Верде очолював клан Верде, що діє на півночі Неаполя і спеціалізується на наркотрафіку і здирствах. Він був достроково звільнений з в"язниці у вересні.

Це втрата в рядах Cosa Nostra - вже друга за останній місяць. 4 грудня в ході поліцейської операції був застрелений один з ватажків сицилійської мафії Даніель Еммануїл. Злочинець входив в тридцятку найнебезпечніших бандитів країни. При цьому він успішно ховався від правосуддя впродовж 11 років.

Еммануїл був керівником одного з найбільших злочинних кланів з приморського Джела. Хрещений батько звинувачувався у здійсненні вбивств, здирстві і наркотрафіку.

Наступного дня, 5 грудня, італійська поліція затримала на Сицилії 38 крупних мафіозі. Власті називають їх організаторами злочинності на острові, розраховуючи, що з їх арештом життя на Сицилії увійде до мирного русла.

 6 листопада в сільському маєтку поблизу Палермо був арештований хрещений батько сіцілійської мафії Сальваторе Ло-Пікколо. Поліції не вдавалося схопити головного мафіозі країни на протязі майже 50 років. У правоохоронних органах упевнені, що крім маси інших злочинів Ло-Пікколо несе відповідальність за вбивство декількох крупних мафіозі.

Глава МВС Італії Джуліано Амато назвав арешт хрещеного батька мафії крупною перемогою служби правопорядку. "Жодна організація в світі не може довго існувати, якщо постійно заарештовувати її лідерів", - заявив міністр, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «В Італії застрелили одного з ватажків Cosa Nostra». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути