пʼятниця, 25 листопада 2022 08:08

Спецтема: Війна Росії проти України

В ISW спрогнозували, чи загрожують Україні нові масовані атаки РФ

В ISW спрогнозували, чи загрожують Україні нові масовані атаки РФ
РФ суттєво навантажила наявні можливості своєї військової промисловості у виробництві ракет. Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Російська Федерація суттєво виснажила свій арсенал високоточних ракет.

Водночас окупанти ще зможуть масштабно атакувати критично важливу інфраструктуру України найближчим часом, йдеться у щоденному звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

"Російські військові відчувають проблеми з поповненням арсеналу систем високоточної зброї. У зв'язку з цим РФ суттєво навантажила наявні можливості своєї військової промисловості у виробництві цих ракет. Виснаження арсеналу високоточних ракет російської армії, швидше за все, не дозволить їй завдавати ракетні удари у високих темпах", – вважають аналітики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У Москви вистачає ракет на три-чотири масштабні атаки" – що пише про нас світова преса

Ворожі обстріли відбуваються в рамках реалізації "терористичного плану" і не мають воєнної доцільності, вважають експерти. Також вони роблять прогнози щодо термінів наступних ракетних атак Росії і міст України, які перебувають у найбільшій небезпеці.

Росія 23 листопада завдала чергового ракетного удару по критичній інфраструктурі України. Ворожі ракети влучили у житлові будинки. Атака окупантів забрала життя щонайменше 10 людей, ще понад 50 осіб зазнали поранень. Загалом росіяни ракетами влучили в 16 об'єктів інфраструктури, внаслідок чого низка регіонів України й частина Молдови залишилися без світла, води та опалення. Через російські обстріли в Україні відключили від енергосистеми блоки на Рівненській, Південноукраїнській та Хмельницькій АЕС.

Зараз ви читаєте новину «В ISW спрогнозували, чи загрожують Україні нові масовані атаки РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути