субота, 10 листопада 2007 13:26

В Інгушетії в ході спецоперації федерали застрелили 6-річну дитину

9 листопада співробітники спецпідрозділів при проведенні спецоперації в будинку жителя сіла Чемульга Сунженського району Інгушетії Асланбека (по документах Рамзана) Амрієва вбили 6-річну дитину. Тим часом правозахисники говорять, що ніяка спецоперація в Інгушетії не проводилася.

Як розповіли батьки убитої дитини і сусіди Амрієвих, в 6:30 будинок Рамзана був оточений чотирма десятками співробітників управління "Антитерор", що дислокується в місті Магас, які через гучномовець запропонували всім виходити поодинці.

Проте, як тільки Рамзан підійшов до дверей, двері були вибиті. Всіх членів сім"ї - Асланбека, його дружину Раїсу і їхніх дітей - 17-річну Луїзу, 15-річного Орштхо, 11-річну Лаліску та 6-річного Рахіма - уклали на підлогу. Силовиками, що тут же увійшли, був відкритий вогонь по внутрішніх стінах будинку. Після того, як стихла стрілянина, виявилося, що шестирічний Рахім убитий пострілом в голову. Батьки і сусіди упевнені, що трагедія трапилася не в результаті рикошету кулі, а навмисного і усвідомленого пострілу в голову дитини.

Потім всіх членів сім"ї вивели босими на вулицю, де сім"я Амрієвих приєдналася до таких же босих сусідів. 22 людини, серед яких було тільки 8 дорослих, знаходилися в такому стані біля півгодини. На очах присутніх будинок тричі протаранив БТР. Спроби однієї з матерів віддати свої шкарпетки шестирічній дитині були грубо присічені. До місця злочину до появи військового прокурора ніхто допущений не був.

Силовики прибули в селище на шести автомобілях УАЗ, КамАЗі, ВАЗ 2107 та двох БТР. Заступник глави адміністрації села Чемульга Аслан Амрієв розповів, що вони зажадали від нього під загрозою розстрілу розповісти людям, що по військових була відкрита стрілянина з будинку. Амрієв відмовився.

На місці НП побували представники всіх силових структур республіки, зокрема заступник прокурора Гелані Мержуєв. Прибулий військовий прокурор обіцяв, що за фактом вбивства дитини проведе розслідування. Прокурор Інгушетії Юрій Туригін в інтерв"ю журналістам заявив, що "співробітники спецпідрозділу блокували домоволодіння Р. Амрієва і, за їх словами, після того, як по ним була відкрита стрілянина, відкрили у відповідь вогонь, повідомляє NEWSru.com.

Після чого в ході огляду будинку був виявлений труп дитини з вогнепальним пораненням голови". При цьому, Туригін назвав господаря будинку Рамзана Амрієва "підозрюваним в тяжких злочинах" і повідомив, що його не виявили після операції. "Після огляду місця події дана справа була передана військовій прокуратурі, слідчими якої проводиться службове розслідування", - сказав прокурор Інгушетії.

Тим часом "Інгушетія.Ru" повідомляє, що співробітники ФСБ хотіли затримати якогось бойовика Махаурі, який за їх інформацією міг знаходитися в будинку Амрієва.

Жителі Інгушетії планують провести загальнонаціональний мітинг у зв"язку з останніми подіями в республіці.

Зараз ви читаєте новину «В Інгушетії в ході спецоперації федерали застрелили 6-річну дитину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути