четвер, 18 квітня 2024 22:50

Спецтема: Війна Росії проти України

В ГУР сказали скільки "Кинджалів" залишилося на озброєні Росії

В ГУР сказали скільки "Кинджалів" залишилося на озброєні Росії
В ГУР сказали скільки "Кинджалів" залишилося на озброєні Росії. Фото: iz.ru

З початку повномасштабної війни РФ випустила по території України понад 80 ракет "Кинджал".

Стільки ж ракет ще може залишатися на озброєнні у РФ. Про це у коментарі для "24 каналу" сказав представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Черняк.

Зазначається, що до цього переліку входять і шість "Кинджалів", якими російські окупанти атакували Україну 11 квітня. Проте точний підрахунок таких аеробалістичних ракет, які були застосовані по території нашої країни, ведуть Повітряні сили ЗСУ.

Водночас командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук в другу річницю повномасштабного вторгнення РФ заявляв, що українські бійці за весь час великої війни збили 25 аеробалістичних ракет Х-47М2 "Кинджал".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євлаш пояснив, чому Трипільську ТЕС не захистили

Своєю чергою Андрій Черняк повідомив, що станом на початок квітня Росія може мати на озброєнні близько 80 "Кинджалів". За його словами, кожного місяця росіяни виготовляють декілька одиниць такого типу ракет.

"У середньому 4-5 ракет на місяць", - зазначав представник ГУР.

Тому спираючись на інформацію української розвідки можна сказати, що за останні чотири місяці РФ використала понад половину "Кинджалів" від нинішнього запасу.

Крім того, Черняк зауважував, що під час масованих ударів по українській енергетиці окупанти використовували ракети, які було виготовлено нещодавно. Він попередив, що найближчими тижнями можлива ще одна або дві атаки противника, одна з них вже відбулася 11 квітня.

У ніч на 11 квітня російські окупанти завдали чергового комбінованого удару ракетами різних типів та ударними БпЛА по Україні. Загалом ворог застосував 82 засоби повітряного нападу.

За даними Повітряних сил ЗСУ, у результаті протиповітряного бою знищено 57 повітряних цілей: 16 крилатих ракет Х-101/Х-555, 39 ударних БпЛА типу Shahed-131/136 та дві керовані авіаційні ракети Х-59.

Зараз ви читаєте новину «В ГУР сказали скільки "Кинджалів" залишилося на озброєні Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути