понеділок, 09 червня 2008 13:19

В Єгипті заборонили жіноче обрізання

Єгипетський парламент прийняв закон, що забороняє жіноче обрізання, повідомляє Der Spiegel. Крім того, закон забороняє одружувати молодих людей і дівчат до досягнення ними 18-ти років.

Тим, хто проводить жіноче обрізання, включаючи родичів або лікарів, загрожує штраф в еквіваленті 600 євро або тюремне ув"язнення строком від трьох місяців до двох років. Операція можлива тільки у виняткових випадках, по медичній необхідності.

Повідомляється, що до ухвалення закону жіноче обрізання активно практикувалося в Єгипті. Через погані санітарні умови операція часто приводила до зараження і навіть до смерті.

Проте закон викликав різку критику з боку "Братів мусульман" - громадсько-політичної організації, яка об"єднує в своїх рядах панісламістів і ісламських традиціоналістів і є однією з найчисленніших в країні. Її члени заявляють, що новий закон суперечить шаріату.

Що стосується вступу до шлюбу, то прийнятий єгипетським парламентом закон збільшує мінімальний вік з 16 до 18 років. Крім того, охочі одружитися повинні в обов"язковому порядку пройти медичне обстеження. Цей захід спрямований на те, щоб скоротити народжуваність неповноцінних дітей, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «В Єгипті заборонили жіноче обрізання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути