вівторок, 08 січня 2008 12:47

У Донецьку третій день горить шахта ім. Калініна

На шахті ім. Калініна Донецької вугільної енергетичної компанії в Донецьку вранці 6 січня сталася пожежа. Ліквідація пожежі все ще продовжується. Обійшлося без жертв.

Згідно з повідомленням Міністерства з надзвичайних ситуацій, пригода трапилася в 7:25 6 січня на горизонті 740 м. На момент виникнення вогню в шахті працював 21 шахтар, всі вони самостійно вийшли на поверхню.

Для забезпечення життєдіяльності шахти задіяні 14 гірників.

За станом на сьогоднішній ранок три відділення рятувальників продовжують ліквідацію прихованих спалахів пожежі на шахті ім. Калініна. Як повідомили в територіальному відділенні Донецькій області Державного комітету України з промислової безпеки, охорони праці і гірського нагляду, ведеться пробиття отворів для напряму водно-пінної суміші в район локалізації вогнища пожежі.

Нагадаємо, що першою в 2008 році в Україні загорілася шахта ім. Засядько, яку ЗМІ називають шахтою-вбивцею. Увечері 2 січня в 21:10 в цій шахті в 17-ій західній конвеєрнійходці пласта М3 сталася пожежа, у виробленні спостерігалося задимлення. У зв"язку з цим почалася екстрена евакуація робочої зміни. Протягом дня в шахті знаходилися 330 чоловік.

3 січня Центральний штаб державної воєнізованої служби рятувальника повідомив, що на поверхню вивели всіх гірників, повідомляє КорреспонденТ.

Зараз ви читаєте новину «У Донецьку третій день горить шахта ім. Калініна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути