вівторок, 01 квітня 2008 12:38

У Дніпропетровську розслідують подорожчання хлібопродуктів

Дніпропетровське обласне відділення Антимонопольного комітету розпочало розслідування щодо порушення конкурентного законодавства з боку продовольчих мереж. Предметом цього розслідування стали умови, які власники мереж висувають постачальникам продукції.

Поштовхом для порушення розслідування стало подорожчання хлібопродуктів на початку цього року,- розповів голова регіонального відділення АМКУ Анатолій Бідняк.

За даними хлібовиробників області, 13 відсотків у вартості продукції – це кошти, які вони мають платити торговельним мережам за право торгувати своїми виробами у магазинах, що їм належать. При цьому всі великі торговельні мережі висувають однакові вимоги до постачальників, що, на думку останніх, може бути змовою власників мереж.

Подібні "дозвільні бонуси", кажуть в антимонопольному комітеті, не тільки здорожують продукти, але й обмежують присутність у магазинах невеликих виробників. Крім того, торговельні мережі диктують виробникам роздрібні ціни на їхню продукцію. Ще два місяці тому АМКУ запитав у восьми найбільших торговельних мереж інформацію щодо політики ціноутворення. Досі жодна з них, каже голова регіонального відділення, такої інформації не надала. За його словами, не бажають співпрацювати з АМКУ і самі виробники. Жоден з них так і не написав офіційної заяви про порушення конкурентного законодавства, повідомляє Німецька хвиля.

Зараз ви читаєте новину «У Дніпропетровську розслідують подорожчання хлібопродуктів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути