субота, 07 грудня 2013 12:02

В центрі Києва роздають марлеві пов'язки та оксолінову мазь

В центрі Києва роздають марлеві пов'язки та оксолінову мазь
Фото: slovovolyni.com

Через підвищення ризику епідемії грипу, ГРВІ, кишкових інфекції, туберкульозу, вірусного гепатиту А тощо в Києві розпочалась інформаційно-профілактична кампанія. Вона стартує сьогодні з акції "Дбаєш про країну – збережи власне здоров'я", яку проведуть в центрі столиці найкращі лікарі міста. Про це повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації.

Фахівці Київського міського Центру здоров'я Департаменту охорони здоров'я КМДА з 10:00 проводитимуть консультації для киян та гостей столиці з приводу того, як захистити себе від інфекційних захворювань, роздаватимуть засоби індивідуального захисту (марлеві пов'язки, оксолінову мазь), а також інформаційно-просвітницькі матеріали. Відбуватимуться такі консультації у місцях проведення масових акцій в центральній частині Києва та у приміщеннях адмінбудівель, де тимчасово цілодобово перебуває велика кількість людей (вул. Хрещатик, Майдан Незалежності, адмінбудівля КМДА, Будинок профспілок, Жовтневий Палац).

Серед лікарів, що консультуватимуть населення, такі відомі спеціалісти як Анатолій Вершигора (головний лікар Київської міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги) та Отто Стойка (керівник Київського міського Центру "Здоров'я").

Нагадаємо, що для захисту від інфекцій, які передаються повітряно-крапельним шляхом, лікарі радять перед виходом з дому змащувати слизову оболонку носа оксоліновою маззю або кремом чи олією. Також фахівці нагадують про необхідність часто мити руки з милом. У випадку, коли це неможливо, варто користуватися спиртовими вологими серветками, які після використання потрібно викинути. Також лікарі застерігають торкатись очей, носа, рота, особливо під час перебування в громадських місцях. При виявленні таких симптомів як температура, кашель, нежить, порушення функції кишечнику та м'язової болі, слід негайно звернутися до лікаря та ретельно виконувати його призначення, максимально обмежуючи контакти з оточуючими. В жодному разі не можна займатися самолікуванням.

Зараз ви читаєте новину «В центрі Києва роздають марлеві пов'язки та оксолінову мазь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути