пʼятниця, 15 листопада 2013 14:42

Олена Пінчук відкрила виставку про СНІД в музеї свого чоловіка
20

Фото: Фото: Тарас Подолян

Голова Фонду "АНТИСНІД" Олена Пінчук представила спеціальний проект "Є воля - є шанс". Присвятила її темі СНІДу в сучасному мистецтві і приурочила до 10-річчя фонду. Виставку відкрила в музеї сучасного мистецтва "PinchukArtCentre". В експозицію увійшли роботи знаменитих зарубіжних і українських авторів: Деміена Херста, Ай Вейвея, Нен Голдін, Фелікса Гонзалеса-Торреса, Сергія Браткова та Іллі Чічкана.

"Роботи, які нам вдалося зібрати на виставці з символічною назвою "Є воля - є шанс", об'єднуються в історію того, як арт-спільнота реагувало на епідемію СНІДу. Багато з робіт, які ви побачите сьогодні, створені на основі особистих переживань художників, які втратили близьких людей. Роботи, які стали частиною виставки, - це історії втрат і надій, історії про те, як змінювалося ставлення суспільства до людей, яких торкнулася епідемія СНІДу, як потреба вижити зсувала культурні рамки того, про що прийнято і про що не прийнято говорити в суспільстві. Сподіваюся, ця виставка зможе достукатися до сердець і розуму молодих людей, які кожен день приймають рішення, від яких залежить їх майбутнє", - відмітила Олена Пінчук на прес-показі.

Основна частина експозиції на 2-му поверсі в PinchukArtCentre. Тридцять біг-бордів із зображенням роботи американського художника Фелікса Гонзалеса-Торреса вже на початку листопада з'явилася на найжвавіших вулицях Києва. Таким чином виставка розширила межі виставкового проекту. В PinchukArtCentre вона триватиме з 16 листопада 2013 до 5 січня 2014 року. Вхід вільний.

Зараз ви читаєте новину «Олена Пінчук відкрила виставку про СНІД в музеї свого чоловіка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі