пʼятниця, 15 листопада 2013 08:57

Художник дивує грою кольорів та життя у своїх картинах - нова виставка в Києві
7

У столичній галереї "Боттега" відкрилася нова виставка робіт художника Петра Бевзи, однго з кращих сучасних живописців України. Експозицію назвали відповідно настрою картин та колористику, яку обрав автор. Тема виставки - "Гра".

У його роботах жовтуватий слон безтурботно бреде крізь молочний туман. Хлопчик з тигром ступають по воді кольору карі. Інший тигр ніжиться у сріблясто-сірій лагуні. Хлопчик біжить наввипередки з білим конем. Художник завжди намагається чуттєве перекласти на мову образотворчого мистецтва.

Куратори виставки переконані, аби зрозуміти, що об'єднує таких різних персонажів цієї серії живописних робіт варто пригадати тезу Йогана Гейзінги про те, що людська культура виникає і розгортається як гра.

Петро Бевза народився 1963-го року у Вишневому. Закінчив Київський державний художній інститут. Працює в галузі живопису, скульптури, ленд-арту. Мав численні виставки в Україні, Канаді, Швеції, Литві, США, Німеччині.

Виставка відкрита до 23 листопада. Галерея "Боттега" знаходиться на вулиці Михайлівській, 22б.

Зараз ви читаєте новину «Художник дивує грою кольорів та життя у своїх картинах - нова виставка в Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі