четвер, 14 листопада 2013 21:44

Звабливі дівчата у вишиванках прикрасили етнокалендар
5

Українці збирають гроші на створення етнокалендару для iPad на 2014 рік. Він розповідатиме іноземцям про свята, культуру і міфи України.

Кожен місяць репрезентує ілюстрація дівчини у національному вбранні, що демонструє традицію якогось регіону країни. Художник Святослав Пащук зображає натурниць досить звабливими, у якоїсь спина оголена або глибоке декольте.

"Календар намальований чоловіком має бути еротичним, бо насправді українки дуже вродливі, і приховувати цю красу не варто," - розповідає для Gazeta.ua художник.

Він малює реальних дівчат, з якими особисто знайомий. Це не зірки, а пересічні красуні. На сторінці за вересень художник намалював свою дружину Оксану. На створення одного малюнку Пащук витрачає 1-2 тижні. Зараз намальовано 6 місяців.

Етнокалендар буде двомовний, бо розрахований на англомовних користувачів.

"Розраховуємо на діаспору, бо наш користувач майже не юзає вироби компанії Apple," - додає художник.

Для реалізації проекту "Український етнокалендар" у формі додатку для iOS, потрібно зібрати 5500 фунтів стерлінгів (64 тисячі гривень). Кампанія проходить на базі краудфандингової платформи Kickstarter з 11 листопада по 11 грудня 2013 року: http://www.kickstarter.com/projects/950057831/ukrainian-ethno-calendar-2014.

Коли він збере необхідну суму, його можна буде завантажити собі на iPad з AppStore за 3 долари. Ті, хто підтримає проект фінансово отримають додаток безкоштовно. Крім того, розробники календаря планують випустити паперову версію календаря та серію листівок.

За три дні поки вдалося зібрати 740 гривень.

Зараз ви читаєте новину «Звабливі дівчата у вишиванках прикрасили етнокалендар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі