понеділок, 21 січня 2008 10:23

У Америці сьогодні відзначають день пам"яті Мартіна Лютера Кінга

 День пам"яті Мартіна Лютера Кінга відзначається сьогодні у Сполучених Штатах.

За традицією, в різних містах країни пройдуть ходи і мітинги, повідомляє ІТАР-ТАСС Головні заходи проводяться в Атланті (штат Джорджія), де жив і проповідував борець за рівноправ"я чорношкірих американців. Цього року Кінгу, який загинув 1968 року від кулі вбивці у  Мемфісі (штат Теннессі), виповнилося б  79 років.

День пам"яті Мартіна Лютера Кінга, приурочений до дня його народження, відзначається у США як федеральне свято з 1986 року. Цього дня не працюють урядові установи, суди, банки і школи.

Сьогодні у всіх американських церквах і синагогах будуть відслужені молитви по проповідникові, коротке життя якого кардинально змінило життя мільйонів його співвітчизників. По всій країні пройдуть концерти, фотовиставки та інші урочисті заходи, присвячені пам"яті Мартіна Лютера Кинга. До біломармурового надгробка в Атланті (штат Джорджія), на якому накреслені слова "Мартін Лютер Кінг-молодший. 1929-1968. Вільний нарешті. Вільний нарешті. Дякую тобі, Боже всемогутній, вільний нарешті", будуть покладені квіти, повідомляє "Подробности"

Зараз ви читаєте новину «У Америці сьогодні відзначають день пам"яті Мартіна Лютера Кінга». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути